Dereotlu Soslu Somon Balığı ( Lachs )

Dereotlu Soslu Somon Balığı ( Lachs ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 dilim somon balığı ( lachs)

Balıkların üzerine sürmek için;

  • 2 diş rendelemiş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Balık tozu

Dereotulu sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt ( 250 ml)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Dereotlu Soslu Somon Balığı ( Lachs ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak rendelenmiş sarımsağı, limon suyu zeytinyağı, tuz ve baharatları karıştırıp balıkların üzerine sürüp, ısıtılmış fırında alt üst ayarda kızaran kadar pişirin 20-25 dk.
  2. Dereotlu sosu için; tavaya tereyağını eritip, içine ince kıyılmış sarımsağı ekleyip, 1 dk soteleyin.
  3. Ardından unu ek edip kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Daha sonra sütü ekleyip süratlice karıştırın.
  5. Kaynamaya başlayıp kıvam alınca limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip, kıyılmış dereotunu ekleyip kısık ateşte 1-2 dk yoğunlaşınca kenara alın.
  6. Pişen balıkları servis tabağına alıp üzerine dereotulu sosu gezdirip yanında salata, patates ve kuşkonmaz eşliğinde servis edin. Deneyeceklere afiyet olsun.

Dereotlu Soslu Somon Balığı ( Lachs ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Çanağında Kereviz Salatası
Sevgililer Günü Tatlısı
Fırında Beşamel Soslu Mantarlı Et Güveç Tarifi | Lezzetli Ve Kolay (Videolu)
Browni Kurabiye
Keto Kraker
Kuruyemişli Pankek
Hdabla | © 2025 |