Dereotlu Soslu Somon Balığı ( Lachs )
Dereotlu Soslu Somon Balığı ( Lachs ) Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 dilim somon balığı ( lachs)
Balıkların üzerine sürmek için;
- 2 diş rendelemiş sarımsak
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Balık tozu
Dereotulu sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt ( 250 ml)
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Yarım demet kıyılmış dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Dereotlu Soslu Somon Balığı ( Lachs ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak rendelenmiş sarımsağı, limon suyu zeytinyağı, tuz ve baharatları karıştırıp balıkların üzerine sürüp, ısıtılmış fırında alt üst ayarda kızaran kadar pişirin 20-25 dk.
- Dereotlu sosu için; tavaya tereyağını eritip, içine ince kıyılmış sarımsağı ekleyip, 1 dk soteleyin.
- Ardından unu ek edip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Daha sonra sütü ekleyip süratlice karıştırın.
- Kaynamaya başlayıp kıvam alınca limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip, kıyılmış dereotunu ekleyip kısık ateşte 1-2 dk yoğunlaşınca kenara alın.
- Pişen balıkları servis tabağına alıp üzerine dereotulu sosu gezdirip yanında salata, patates ve kuşkonmaz eşliğinde servis edin. Deneyeceklere afiyet olsun.
Dereotlu Soslu Somon Balığı ( Lachs ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















