Dereotlu Rulo Poğaça

Dereotlu Rulo Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 50 gram erimiş tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme olmayacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu
  • 3-3,5 su bardağı un ( denetimli ekleyin)

Arası için;

  • Rendelenmiş havuç ve rendelenmiş kaşar peyniri

Dereotlu Rulo Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; dereotu hariç tüm malzemeyi bir kapta uygunca karıştıralım unu azar azar ekleyerek yoğuralım ince kıyılmış dereotunu da ekleyip tekrar yoğuralım.
  2. Tezgah üzerine poşet yahut streç serip (ben streç kullandım) hamuru üzerinde açalım rendelenmiş havuç ve kaşar peynirini (miktar sizin zevkinize kalmış) serpiştirip streç yardımıyla hamuru rulo formunda saralım.
  3. İki parmak kalınlığında kesip yumurta akına daha sonra susama bandırıp tepsiye dizelim.
  4. 180°’de hafif kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun umarım beğenirsiniz.

Dereotlu Rulo Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Taratoru Bir De Böyle Deneyin
Fit Ispanaklı Gözleme
Meyveli Kıyır Kıyır Kurabiye
Fırında Ekmek Pizza
Yeşil Mercimek Salatası
Bazlama
Hdabla | © 2025 |