Dereotlu Puf Puf Pişi

Dereotlu Puf Puf Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 tutam avuç dere otu
  • 5 su bardağı un

Kızartmak için;

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Dereotlu Puf Puf Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçlerimizi derin bir kaba alıyoruz ve karıştırıyoruz.
  2. Ardından denetimli bir halde unumuzu da ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  3. Daha sonra yanımıza ocağa alıp kısık ateşte ısınmaya bırakıyoruz.
  4. Daha sonra unladığımız tezgaha hamurumuzu alıyoruz dilediğimiz incelikte açıyoruz ve kesiyoruz.
  5. Isınan yağımızda artlı önlü kızartıyoruz .
  6. Yağımızın altını açmayı unutmayalım yağ çekmesin .
  7. Bütün hamuru tıpkı süreci yaptıktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Dereotlu Puf Puf Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeker Pare (Tam Tutan Tarif)
Fırında Etli Patlıcan Yemeği
Piliç Topkapı
Kek Tarifi
Bezelye Salatası
Havuç Topları
Hdabla | © 2025 |