Dereotlu Puf Puf Pişi
Dereotlu Puf Puf Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 tutam avuç dere otu
- 5 su bardağı un
Kızartmak için;
- 2 su bardağı sıvı yağ
Dereotlu Puf Puf Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm gereçlerimizi derin bir kaba alıyoruz ve karıştırıyoruz.
- Ardından denetimli bir halde unumuzu da ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Daha sonra yanımıza ocağa alıp kısık ateşte ısınmaya bırakıyoruz.
- Daha sonra unladığımız tezgaha hamurumuzu alıyoruz dilediğimiz incelikte açıyoruz ve kesiyoruz.
- Isınan yağımızda artlı önlü kızartıyoruz .
- Yağımızın altını açmayı unutmayalım yağ çekmesin .
- Bütün hamuru tıpkı süreci yaptıktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Dereotlu Puf Puf Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





