Dereotlu Poğaça (Margarinsiz)
Dereotlu Poğaça (Margarinsiz) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı yağ ( 1/2 (yarım) ayçiçek 1/2 (yarım) zeytinyağı )
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 1/2 (yarım) demet ince kıyım dereotu
- Yeterli ölçüde beyaz peynir
Dereotlu Poğaça (Margarinsiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı materyaller ile birlikte tuz şeker eklenip karıştırılır, dereotu ek edilir.
- Karıştırmaya devam edilerek dört su bardağı un teker teker eklenir.
- İlk bardaktan sonra kabartma tozu ek edilir.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurdan istenilen büyüklükte modüller koparılır.
- Hamur top haline getirilir.
- El avucu içerisinde öteki elle bastırılarak hamur açılır.
- İçerisine peynir konulur.
- Hamurun uçları birleştirilir.
- Yuvarlak formlar verilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılmış 180 ° fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Dereotlu Poğaça (Margarinsiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











