Dereotlu Poğaça ( Kıyırımsı )

Dereotlu Poğaça ( Kıyırımsı ) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ ( eritelim)
- 1 çay bardağı (100 ml) sıvı yağ
- 1 su bardağı ( 150 ml) yoğurt
- 2 yumurta ( akı içine, sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3 buçuk su bardağı un ( kontrollü)
- Yarım demet dere otu
İçi için ;
- Peynir ( beyaz / eritme)
Dereotlu Poğaça ( Kıyırımsı ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sevgili canişlerim, geniş bir kaba tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı, sirke, tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım.
- Kabartma tozunu ekleyip azar azar da unu ekleyerek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Miniko miniko doğradığımız dereotlarını da hamurumuza ekleyelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp avuç içimizde içine peynirlerimizi koyup kapatalım.
- Ben eritme peynir kullandım. Beyaz peynir de çok yakışıyor.
- Poğaçalarımızı yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp yavaşça çizik atalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırınımıza gönderip yaklaşık 25-30 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Dilerseniz soğuduktan sonra buzluğa atın acil konuklarda çabucak pratik bir çeşit olsun. Dilerseniz de birinci sıcağı geçtikten sonra sıcacık bir çayla ımmmhhh 😋.
Dereotlu Poğaça ( Kıyırımsı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



