Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 adet yumurta
  • 4.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak poğaçamızın hamurunuz hazırlayalım.
  2. Bir kabın içine materyallerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Poğaçalarımızı şekillendirelim.
  4. Hamuru yeterlice yoğurduktan sonra minik bezeler yapalım içlerine peynir koyup kapatalım ve yağlıkağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  5. Poğaçalarımızı fırına sürelim.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun 🌸.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Kişnişli Tel Şehriye Çorbası
Hardallı Patates Salatası
Yalancı Starbucks Kurabiye
Gömlekli Köfte
Diyet Kabak Çorbası
Ev Yapımı Doğal Kemik Suyu
Hdabla | © 2025 |