Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içine materyallerin tamamını koyup yoğuralım.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  3. Poğaçalarımızı şekillendirip fırın tepsisine yerleştirelim.
  4. 20-25 dakika hamuru dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Not: dilerseniz poğaçaları şekillendirirken ortasına beyaz peynir yahut kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Simit Kebabı (Oruk Kebabı)
Çiğ Börek
Erkek (Ham) İncir Reçeli
Hazır Yufkadan Börek
Çikolatalı Pankek Tarifi
Parfe (Dondurma Lezzetinde Çok Pratik Buzluk Tatlısı)
Hdabla | © 2025 |