Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet ince kıyılmış dereotu
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içine materyallerin tamamını koyup yoğuralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
- Poğaçalarımızı şekillendirip fırın tepsisine yerleştirelim.
- 20-25 dakika hamuru dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Not: dilerseniz poğaçaları şekillendirirken ortasına beyaz peynir yahut kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

