Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ (120 ml)
  • 1 çay bardağı yoğurt (120 ml)
  • 50 gram eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • yarım demet dereotu
  • 3,5 su bardağı un

İç harcı için:

  • 1 kase rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur materyallerini yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın.
  2. Tezgahın üzerine streç sinema serin ve hamuru üzerine alın.
  3. Streç sinemanın üzerinde 30-35 cm çapında dikdörtgen olacak formda açın.
  4. Beyaz peynir ve kaşar peynirini hamurun üzerine eşit halde serpin.
  5. Sıkı bir formda rulo yapın.
  6. Hamuru streç sinemaya sararak buzluğa koyun ve yavaşça dondurun (yaklaşık 30-40 dakika).
  7. Hafif sertleşen ruloları çıkarıp dilimleyin.
  8. Dilimleri evvel yumurta akına, akabinde kavrulmuş susama bulayın.
  9. Susama bulanmış dilimleri saklama kabına yerleştirip büsbütün dondurun.
  10. Pişirme gereksiniminiz olduğunda direkt buzluktan çıkarıp 150 derece evvelden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.Afiyet olsun!.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotu Yemeği
Nemli Limonlu Kek (Glazürlü)
Buharda Pişen Sebze Garnitür (Restoranda Et, Balık Ve Tavuk Yemeklerinin Yanına Servis Edilen)
Bebek Elma Tatlısı
Mantar Kavurma
1. Gün İftar Menüm
Hdabla | © 2025 |