Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ (120 ml)
  • 1 çay bardağı yoğurt (120 ml)
  • 50 gram eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • yarım demet dereotu
  • 3,5 su bardağı un

İç harcı için:

  • 1 kase rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur materyallerini yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın.
  2. Tezgahın üzerine streç sinema serin ve hamuru üzerine alın.
  3. Streç sinemanın üzerinde 30-35 cm çapında dikdörtgen olacak formda açın.
  4. Beyaz peynir ve kaşar peynirini hamurun üzerine eşit halde serpin.
  5. Sıkı bir formda rulo yapın.
  6. Hamuru streç sinemaya sararak buzluğa koyun ve yavaşça dondurun (yaklaşık 30-40 dakika).
  7. Hafif sertleşen ruloları çıkarıp dilimleyin.
  8. Dilimleri evvel yumurta akına, akabinde kavrulmuş susama bulayın.
  9. Susama bulanmış dilimleri saklama kabına yerleştirip büsbütün dondurun.
  10. Pişirme gereksiniminiz olduğunda direkt buzluktan çıkarıp 150 derece evvelden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.Afiyet olsun!.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arpacık Soğanlı, Patatesli Et Yahnisi
Sürpriz Dolgulu Muffin (Videolu)
Pizza Tarifi
Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa
Çikolatalı Magnolia (Yedikçe Yediren Lezzet)
Mini Browni Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet