Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ (120 ml)
- 1 çay bardağı yoğurt (120 ml)
- 50 gram eritilmiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
- yarım demet dereotu
- 3,5 su bardağı un
İç harcı için:
- 1 kase rendelenmiş beyaz peynir
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur materyallerini yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Tezgahın üzerine streç sinema serin ve hamuru üzerine alın.
- Streç sinemanın üzerinde 30-35 cm çapında dikdörtgen olacak formda açın.
- Beyaz peynir ve kaşar peynirini hamurun üzerine eşit halde serpin.
- Sıkı bir formda rulo yapın.
- Hamuru streç sinemaya sararak buzluğa koyun ve yavaşça dondurun (yaklaşık 30-40 dakika).
- Hafif sertleşen ruloları çıkarıp dilimleyin.
- Dilimleri evvel yumurta akına, akabinde kavrulmuş susama bulayın.
- Susama bulanmış dilimleri saklama kabına yerleştirip büsbütün dondurun.
- Pişirme gereksiniminiz olduğunda direkt buzluktan çıkarıp 150 derece evvelden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.Afiyet olsun!.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


