Dereotlu Poğaça
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım demet dereotu
- Alabildiği kadar un
İçine;
- Kaşar
- Lor peyniri
- Beyaz peynir (tercihe nazaran koyabilirsiniz )
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel margarin sıvı yağ yoğurt ve 1 tane yumurtayı çırpalım.
- Daha sonra öbür gereçleri katıp, dereotunu en son katıp, hafif hafif yoğuralım.
- Şekil verip, üzerine kalan yumurta sarısını sürelim tercihe nazaran susam serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






