Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu
  • Alabildiği kadar un

İçine;

  • Kaşar
  • Lor peyniri
  • Beyaz peynir (tercihe nazaran koyabilirsiniz )

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel margarin sıvı yağ yoğurt ve 1 tane yumurtayı çırpalım.
  2. Daha sonra öbür gereçleri katıp, dereotunu en son katıp, hafif hafif yoğuralım.
  3. Şekil verip, üzerine kalan yumurta sarısını sürelim tercihe nazaran susam serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğuk Baklava
Terbiyeli, Zerdeçallı, Havuçlu Tavuk Çorbası (Azıcık Tavuk Etiyle Harika Lezzet)
Tuzlu Kurabiye
Kuru Köfte (Lezzet Dolu)
Közlenmiş Sebzeler Mezesi (Etimek Tabağında)
Arpa Şehriye Pilavı
Hdabla | © 2025 |