Dereotlu Poğaça
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı mahlep
- Yarım bağ dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağını uygun bir kaba alıyoruz.
- Un hariç tüm gereçleri ekliyoruz.
- Azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan bezeler alıp içine beyaz peynir, kaşar, lor üzere peynirler koyarak kapatıyoruz.
- Şekil verdiğimiz poğaçaları fırın tepsisine alarak üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🌸.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








