Dereotlu Poğaça
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için, beyazı hamura)
- Yarım demet dereotu
- 3 / 3,5 su bardağı un
İç harcı için;
- Beyaz peynir yahut lor peyniri
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kabın içine yoğurt, zeytinyağı, yumurta beyazı, tuz ve şekeri karıştırın.
- İncecik doğranmış dereotunu ek edip karıştırın.
- Kabartma tozunu ve unu azar azar ekleyerek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Kulak göğsü kıvamında olmalı.
- Hamuru biraz dinlenmek üzere üzerine nemli bezle kapatılır.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizde yuvarlayın ve içine peyniri koyup yassı kıvamı biçimini verilir.
- Yağlı kağıt serili tepsiye diziniz üzerine yumurtanın sarısı sürüp fırına 180 derecede 25 dakikada pişirmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







