Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için, beyazı hamura)
  • Yarım demet dereotu
  • 3 / 3,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • Beyaz peynir yahut lor peyniri

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kabın içine yoğurt, zeytinyağı, yumurta beyazı, tuz ve şekeri karıştırın.
  2. İncecik doğranmış dereotunu ek edip karıştırın.
  3. Kabartma tozunu ve unu azar azar ekleyerek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Kulak göğsü kıvamında olmalı.
  4. Hamuru biraz dinlenmek üzere üzerine nemli bezle kapatılır.
  5. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizde yuvarlayın ve içine peyniri koyup yassı kıvamı biçimini verilir.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye diziniz üzerine yumurtanın sarısı sürüp fırına 180 derecede 25 dakikada pişirmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Starbucks Carrot Cake
Nefis Sulu Köfte
Kabak Mücver
Yoğurtlu Kabak
Fırında Izgara Tadında But Tarifi
Ağızda Dağılan (Kıyır Kıyır) Susamlı Toplar
Hdabla | © 2025 |