Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (sarıları üzerine)
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 5 su bardağı un
- 15 gram kuru maya (1 paket +1 çay kaşığı)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tutam dereotu
İç harcı için;
- Beyaz peynir
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kapta ılık su, ılık süt, toz şeker ve mayayı karıştırıp etkinleşmesi için bekleyelim.
- İçerisine yumurta ve sıvı yağ ek edip karıştıralım.
- Un ve tuzu katalım. Unu azar azar ek edelim. Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim ve dereotunu içerisine katıp tekrar yoğuralım.
- Hamuru mendil ile kapatıp 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde modül kopartıp elimizle açıp içerisine peynir koyup kapatalım. İster sade de yapabilirsiniz.
- Yuvarlak formu yahut yassı hal verip yağlı kâğıt serili tepsiye aralıklı dizelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpelim.
- 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dk kızarana kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun 😊
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





