Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (sarıları üzerine)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 5 su bardağı un
  • 15 gram kuru maya (1 paket +1 çay kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tutam dereotu

İç harcı için;

  • Beyaz peynir

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kapta ılık su, ılık süt, toz şeker ve mayayı karıştırıp etkinleşmesi için bekleyelim.
  2. İçerisine yumurta ve sıvı yağ ek edip karıştıralım.
  3. Un ve tuzu katalım. Unu azar azar ek edelim. Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim ve dereotunu içerisine katıp tekrar yoğuralım.
  4. Hamuru mendil ile kapatıp 1 saat mayalandıralım.
  5. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde modül kopartıp elimizle açıp içerisine peynir koyup kapatalım. İster sade de yapabilirsiniz.
  6. Yuvarlak formu yahut yassı hal verip yağlı kâğıt serili tepsiye aralıklı dizelim.
  7. Üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpelim.
  8. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dk kızarana kadar pişirelim.
  9. Soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun 😊

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balon Gibi Şişen Bazlama (Videolu)
Kıymalı Erişte (12 + Ay)
Lezzetinden Bayılacağınız Muzlu Pankek (Böyle Lezzet Hiç Bir Yerde Bulunmaz️)
Yalancı Tiramisu
Mısır Kaburga
Küçük Borcamda Orman Meyveli Islak Kek
Hdabla | © 2024 |