Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay b sıvı yağ
- 1 çay b yoğurt
- 2 yk sirke
- 1 adet kabartma tozu
- 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzeri için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2’5_3 su bardağı un
- İnce kıyılmış dereotu
Üzeri için
- Çörek otu
- 1 yumurta sarısı
- 1 yk sıvı yağ
İçi için
- Peynir
Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 3 su bardağı unu derin bir kaba alıyoruz. Üzerine tereyağı sıvı yağı yoğurt sirke tuz kabartma tozu doğradığımız dereotu ve yumurtayı ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu düzgünce yoğuruyoruz.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp elimizle açıp içine peyniri koyuyoruz katlıyoruz.
- Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye şekillendirdiğimiz poğaçaları diziyoruz. Üzerine yumurta ve sıvı yağdan oluşan karışımı fırça ile sürüyoruz. En son olarak çörek otu serpiyoruz.
- 200 derece fırında üzeri kızara dek pişiriyoruz. Servis tabağına alıp sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun 👌🤗.
Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















