Dereotlu Peynirli Poğaça

Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay b sıvı yağ
  • 1 çay b yoğurt
  • 2 yk sirke
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzeri için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2’5_3 su bardağı un
  • İnce kıyılmış dereotu

Üzeri için

  • Çörek otu
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yk sıvı yağ

İçi için

  • Peynir

Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 3 su bardağı unu derin bir kaba alıyoruz. Üzerine tereyağı sıvı yağı yoğurt sirke tuz kabartma tozu doğradığımız dereotu ve yumurtayı ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu düzgünce yoğuruyoruz.
  2. Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp elimizle açıp içine peyniri koyuyoruz katlıyoruz.
  3. Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye şekillendirdiğimiz poğaçaları diziyoruz. Üzerine yumurta ve sıvı yağdan oluşan karışımı fırça ile sürüyoruz. En son olarak çörek otu serpiyoruz.
  4. 200 derece fırında üzeri kızara dek pişiriyoruz. Servis tabağına alıp sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun 👌🤗.

Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Pancar Tarator (Videolu)
Fırın Sütlaç
Damat Paçası
Waffle
Terbiyeli Ispanak Çorbası
Mor Soğan Turşusu
Hdabla | © 2025 |