Dereotlu Mayasız Poğaça
Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 660 gram un (6 su bardağı)
- 100 ml ayçiçek yağı (1 çay bardağı)
- 160 gram yoğurt (1 su bardağından 1 parmak eksik)
- 30 gram toz şeker (1 yemek kaşığı tepeleme)
- 16 gram tuz (2 tatlı kaşığı)
- 2 adet yumurta
- 250 gram tereyağı yahut (margarinle yaptım )
- 2 paket kabartma tozu
- 1 adet havuç
- 1 bağ dereotu
Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içerisine margarin, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, toz şeker, tuz koyup biraz yoğurun en son unu ve kabartma tozunu ekleyip, yoğurun.
- Hamurdan bir kesim alıp dereotunu güzelce yoğurun daha sonra hamura koyup havucuda ek edin, güzelce yoğurun.
- 20 eşit modüle bölün, bezeler haline getirin, 5 dk dinlendirin ve istediğiniz formu vererek içlerine isteğe nazaran kaşar yahut peynir ekleyin.
- Tepsiye pişirme kağıdını koyarak poğaçaları dizin 15 dk dinlendirin üzerlerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpin.
- Isıtılmış 180-190 derecede fırında fanlı yahut fansız alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










