Dereotlu Labneli Poğaça (Mayasız)

Dereotlu Labneli Poğaça (Mayasız) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 gram karbonat
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Yarım demet dereotu
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Susam ve çörek otu

İçi için:

  • 1 paket labne

Dereotlu Labneli Poğaça (Mayasız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını geniş bir kaba alın.
  2. Üzerine sıvı yağ, yumurta, yoğurt, tuz, karbonat, sirke ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.
  3. Karışıma unu azar azar ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.
  4. Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  5. Hamuru eşit modüllere bölün ve yuvarlayın. (ben 12 eşit kesime böldüm. ).
  6. Yuvarladığınız hamuru açıp ortasına tatlı kaşığı yardımıyla labne koyun ve biçim verip kapatın.
  7. Tepsinize dizdikten sonra üzerlerine 1 yemek kaşığı sütle karıştırdığınız yumurta sarısını sürün, susam ve çörek otu serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 15-20 dk, üzerleri kızarana kadar pişirin. Ve hazııır. Afiyet olsun. 😋.

Dereotlu Labneli Poğaça (Mayasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Beşamel Soslu Krep Sarma
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi
Fırında Baby Patates
Simit Açma ( Bayatlamayan Yumuşacık Simit )
Kakaolu Süt, Sıcak Çikolata Tarifi
Fırında Kek Kalıbında Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |