Dereotlu Labneli Poğaça

Dereotlu Labneli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 demet dereotu (ince kıyılmış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 kase labne peyniri
  • Aldığı kadar un (3-3.5 su bardağı kadar )

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Dereotlu Labneli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm sıvı gereçleri karıştırıp homojen bir kıvam elde edelim.
  2. Ardından kabartma tozunu ve unu denetimli bir biçimde ek edelim ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğuralım.
  3. Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlak bir biçimde içerisine 1 tatlı kaşığı labne peynirini ekliyelim.
  4. Ay biçiminde kapatalım ,üzerlerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıttığımız 180° derecelik fırında 20 -25 dakika kadar üzeri kızarımcaya dek pişirelim ,şimdiden afiyet olsun.

Dereotlu Labneli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fakir Tatlısı
Kağıt Kebabı
Napoleon Pasta
Anne Sütlacı (Nişastasız) 3 Malzemeli
Mozaik Kek (Videolu)
Kıymalı Karnabahar Yemeği (On Haşlama Yapmadan Çok Güzel Oluyor)
Hdabla | © 2025 |