Dereotlu Labneli Poğaça
Dereotlu Labneli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 demet dereotu (ince kıyılmış)
- 1 adet yumurta
- 1 kase labne peyniri
- Aldığı kadar un (3-3.5 su bardağı kadar )
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
Dereotlu Labneli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm sıvı gereçleri karıştırıp homojen bir kıvam elde edelim.
- Ardından kabartma tozunu ve unu denetimli bir biçimde ek edelim ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlak bir biçimde içerisine 1 tatlı kaşığı labne peynirini ekliyelim.
- Ay biçiminde kapatalım ,üzerlerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıttığımız 180° derecelik fırında 20 -25 dakika kadar üzeri kızarımcaya dek pişirelim ,şimdiden afiyet olsun.
Dereotlu Labneli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








