Dereotlu Kurabiyem
Dereotlu Kurabiyem Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 sarısı üstüne)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 tutam dere otu
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Çörek otu
- Susam
Dereotlu Kurabiyem Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarini eritip, bir kaba alalım.
- Dereotu hariç başka bütün gereçleri koyalım, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamur kıvamına geldikten sonra dereotunu üzerine ekleyip ,tekrardan yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparalım yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sürelim ve çörek otu atalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarıp, istediğiniz üzere servis edebiliriz. Deneyen herkese afiyet olsun. 💜
Dereotlu Kurabiyem Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











