Dereotlu Kurabiyem

Dereotlu Kurabiyem Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 sarısı üstüne)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 tutam dere otu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Çörek otu
  • Susam

Dereotlu Kurabiyem Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarini eritip, bir kaba alalım.
  2. Dereotu hariç başka bütün gereçleri koyalım, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Hamur kıvamına geldikten sonra dereotunu üzerine ekleyip ,tekrardan yoğuralım.
  4. Ceviz büyüklüğünde modüller koparalım yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  5. Üzerine yumurta sürelim ve çörek otu atalım.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkarıp, istediğiniz üzere servis edebiliriz. Deneyen herkese afiyet olsun. 💜

Dereotlu Kurabiyem Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ganajlı Magnolia Tarifi (Yumurtasız)
Patatesli Köfte
Baklavalı Muhallebi
Bayramlık İkram
Haşhaşlı Poğaça
Tavada Yumusacik Nutellali Kek(az Malzeme Çok Lezzet )
Hdabla | © 2025 |