Dereotlu Kurabiye

Dereotlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta( sarısı dışına)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet dereotu
  • Dilimlenmiş kaşar peyniri
  • Yaklaşık 3.5 su bardağı un

Dereotlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm materyalleri bir kapta karıştırın.
  2. Unu ekleyin ve yoğurun.
  3. Yarıya bölün ve düz bir yerin üzerinde açın.
  4. Bir bardak yardımı ile yuvarlak biçimler oluşturun.
  5. Arasına kaşar peynirini koyun ve katlayın.
  6. Yumurta sarısını üstlerine sürün.
  7. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Dereotlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yalancı Tarhana Çorbası
Sağlıklı İçecek
Yaptığım En Lezzetli Börek Sebzeli Mercimekli Börek
Fit Hurma Topları
Trileçe (Videolu)
Domates Kabuğundan Enfes Sos Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |