Dereotlu Kıyır Poğaça/ Kurabiye

Dereotlu Kıyır Poğaça/ Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı/ margarin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı /sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayırılacak)
  • 1 yemek kaşığı silme toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı( tepeleme) tuz
  • 1,5 karbonat
  • 2 yemek kaşığı sirke (elma üzüm fark etmez)
  • Un
  • Peynir

Dereotlu Kıyır Poğaça/ Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bütün gereçler oda ısısında olmalı.
  2. Bütün materyallerimizi ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ettiğimizde un eklemeyi bırakıyoruz şayet fazla un eklersek kurabiyemiz kıtırlığını kaybedebilir.
  3. Elimize yapışmayacak lakin avuçlarımızdan akıp gitmeyecek kulak göğsü yumuşaklığı denilen kovan bunun için uygundur 🙂.
  4. Hamurumuzu yoğurduktan sonra istediğimiz formu veriyoruz.
  5. Arasına peynir koymak isterseniz bu evrede koyabilirsiniz ancak sade olarakta çok lezzetli bir poğaça kurabiyeniz olacak.
  6. Verdiğiniz form sonrası ayırdığımız yumurta sarılarını üzerine sürüp isteğinize nazaran susam ve çörek otu ekleyebilirsiniz.
  7. Tepsiye dizip evvelce ısıtılmış 180 derecede 20 dakika kadar (fırından fırına değişebilir) alt üst ayarda pişirebilirsiniz üzeri kızarınca kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun.

Dereotlu Kıyır Poğaça/ Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tepsi Kebabı
Bebişler İçin Tarhanalı Omlet
Tuzlu Kurabiye
Tavuk Şiş
Ekler
Açma (Pişir Ve Koy Buzluğa)
Hdabla | © 2025 |