Dereotlu Kıyır Poğaça

Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 demet dereotu (doğranmış)
İç harcı için ;
- Beyaz peynir yahut lor peyniri (isteğe bağlı)
Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir yoğurma kabında tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta (birinin sarısı ayrılacak), tuz ve şekeri karıştırın.
- Kabartma tozunu ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurun kıvamı olduktan sonra doğranmış dereotunu ekleyin ve tekrar yoğurun.
- İsteğe bağlı olarak, bu evrede iç harcı için peynir ekleyebilirsiniz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparın ve biçim verin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine ayrılan yumurta sarısını sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun!.
İpuçları.
* Hamurun kıvamı çok kıymetlidir. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde etmelisiniz.
* Unu azar azar ekleyerek hamurun kıvamını denetim altında tutun.
* İç harcı için farklı peynirler yahut baharatlar kullanabilirsiniz.
* Poğaçaların üzerine çörek otu yahut susam serpebilirsiniz.
* Pişirme mühleti fırınınızın özelliklerine nazaran değişebilir. Denetimli bir formda pişirin.
Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


