Dereotlu Kıyır Poğaça

Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram yumuşak margarin (oda sıcaklığında)
- 2 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- Yarım demet dereotu
- 1 adet büyük havuç
İçi için;
- Beyaz peynir
Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarin, sıvı yağ ,yoğurt ,sirke ,yumurta beyazı karıştırılır.
- Üzerine yavaş yavaş un ek edilir .
- Tuzu ve kabartma tozu ek edilir ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Şekil verilir içine peynir konulur.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür evvelden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun 😚☺️.
Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








