Dereotlu Kıyır Poğaça

Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta beyazı
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 demet ince kıyılmış dereotu
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- Beyaz peynir
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında tereyağı ve un hariç bütün gereçleri karıştırıyoruz, kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur olacak.
- Hamurdan minik kesimler koparıp, içerisine beyaz peynir koyup kapatıyoruz yarattığımız yer alta gelecek biçiminde tepsiye diziyoruz.
- Sıvı yağ ve yumurta sarısını karıştırıp, üzerine sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

