Dereotlu Kapya Biberli Poğaça

Dereotlu Kapya Biberli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yumurta beyazı hamura sarısı üzerine
- 1 tane kapya biber
- Yarım demet dereotu
- Alabildiği kadar un
- İçine tercih ettiğiniz peyniri koyabilirsiniz
Dereotlu Kapya Biberli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sıvı materyalleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Ardından kapya biber ve dereotu hariç başka gereçleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim ve içine kapya biber ve dereotunu ekleyip yoğuralım.
- Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp her birinin içine peynir koyup biçim verelim ve fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı çörek otu atalım ve 180 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet şifa olsun 🤲.
Dereotlu Kapya Biberli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

