Dere Otlu Kıyır Poğaça

Dere Otlu Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yahut margarin ( oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta ( beyazı hamurda sarısı üzerine kullanılacak)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu
  • 4 su bardağı un

İçi için;

  • Peynir

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Dere Otlu Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabının içine un hariç öteki tüm gereçleri alıp karıştıralım daha sonra azar azar un ek edip yumuşak bir hamur yoğuralım .
  2. Hamuru yağlı kağıt üzerine alıp oklava ya da merdane ile açalım.
  3. Kalıpla kesip içine peynir koyup kapatalım.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim .
  5. Tüm hamuru bu halde hazırlayıp üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıttığımız fırında altı üstü güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.
  6. Ben minik yapmak istediğim için küçük kalıpla kestim siz isterseniz daha büyük kalıpla kesebilirsiniz.

Dere Otlu Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Cevizli Kek
Kahve Bahane Pasta Şahane ️
Patates Tostu
Kcf Çıtır Tavuk
Tablacı Salatası
Köz Biber Ezmesi
Hdabla | © 2025 |