Dere Otlu Kıyır Poğaça

Dere Otlu Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ yahut margarin ( oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta ( beyazı hamurda sarısı üzerine kullanılacak)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım demet dereotu
- 4 su bardağı un
İçi için;
- Peynir
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Dere Otlu Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabının içine un hariç öteki tüm gereçleri alıp karıştıralım daha sonra azar azar un ek edip yumuşak bir hamur yoğuralım .
- Hamuru yağlı kağıt üzerine alıp oklava ya da merdane ile açalım.
- Kalıpla kesip içine peynir koyup kapatalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim .
- Tüm hamuru bu halde hazırlayıp üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıttığımız fırında altı üstü güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.
- Ben minik yapmak istediğim için küçük kalıpla kestim siz isterseniz daha büyük kalıpla kesebilirsiniz.
Dere Otlu Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









