Deniz Kızlı Pasta

Deniz Kızlı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 600 gram yumurta / 10 adet (m)
  • 312 gram  un/ 3 su bardağı
  • 360 gram  şeker/ 2 su bardağı + çeyrek su bardağı
  • 45 gram  nişasta / yarım çay bardağı
  • 15 gram  kabartma tozu / 1 buçuk paket
  • 15 gram  vanilin / 1 buçuk paket

İç krema için ;

  • 8 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı(ben kullanıyorum opsiyonel)
  • 2 dolu yemek kaşığı labne

Arası için ;

  • 3-4 adet muz fıstık parçaları
  • Hazır fıstık sosu

Dışını sıvamak için ;

  • 4 paket kremşanti 3 su bardağı süt(güzelce çırp dolapta 10 dk beklet ve dilediğin tonda renklendirip sıva form ver)
  • 100gr kadar isomalt
  • Pembe jel besin boyası
  • Mor jel besin boyası
  • Pembe şeker hamuru(kuyruk için)
  • Mor şeker hamuru(kuyruk için)
  • Metalik besin tozu
  • Üzerine serpmek için metalik inci

Deniz Kızlı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 gün evvelce yapmanızı öneririm pandispanyasını öncelikle fırın 160 derece fansız halde ayarlanır ,oda sıcaklığındaki yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılır sarısı ile 1 buçuk su bardağı şeker hiç bekletmeden çırpılır.
  2. Şeker ve yumurta sarılarını bekletirseniz kristalleşme oluyor ve kek istediğimiz üzere kabarmıyor.
  3. Güzelce çırptığımız yumurta sarısı ve şekerin üzerine vanilya da ek edilir tekrar çırpılır.
  4. Ayrı bir kapta yumurta akları orta dönemde hafif katılaşana kadar çırpılır ve üzerine yavaş yavaş şekeri ilave edilir yeniden orta zamanda 3-4 dakika çırpılır.
  5. Son olarak yumurtalar birleştirilir ve üzerine un ,nişasta, kabartma tozu elenerek ilave edilir.
  6. 160 derece evvelce ısıtılmış fansız fırında yaklaşık 1 saat 15 dakika pişirilir kelepçemin çapı yaklaşık 28-30cm civarı ayarladım ona nazaran materyalleri eksiltip arttırabilirsiniz deneyecek planlara şimdiden afiyet olsun 🤤.
  7. Krema için labne tereyağı ve vanilya hariç bütün materyalleri orta ateşte güzelce pişiriyoruz kaynadıktan sonra vanilyasını ve tereyağini ek ediyoruz ağzınla streç sinemayla güzelce kapatıp hava almasını sağlıyoruz ve soğuduktan sonra labnesini ek edip kenara alıyoruz.
  8. Katlandırma kısmı için pandisnpanyayı 1 gün dinlendiriyoruz ve 5-6 kata ayırıyoruz çok az su yada sütle ıslatıp krema ve meyveleri ve fıstık sosu ek ediyoruz ve streçleyip buzdolabına kaldırıyoruz 1-2 saat dinlendiriyoruz.
  9. Pastayı sıvamak için süt ile kremşantini çırpıyoruz ve üzerine dilediğimiz renk besin boyasını ek edip karıştırdıktan sonra bir sıkma torbası yardımıyla güzelce sıvama süreci yapıyoruz.
  10. Spatula ile düzelttikten sonra kremşantiden biraz daha sıkma torbasına alıp ucunu yaklaşık 2 cm kestikten sonra en alta 3 sıra olacak biçimde kremşanti sıkıyoruz ve tatlı kaşığı ile hal veriyoruz.
  11. Bunu tüm pastanın alt etrafına yapıyoruz ısomaltı dikkatlice eritip slikon kalıbımıza döküyoruz ve soğumaya alıyoruz .
  12. Eldiven takmanızı tavsiye ediyorum zira elinize damlaması halinde elinizi yakabilir deniz kızı kuyruğu biçimini de verdikten sonra pastamızın üstüne ve yanına da kuyrukları yapıştırıyoruz ve metalik sim ve yenilebilir boncuklar ile süslüyoruz ☺️.

Deniz Kızlı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

10 Dakikada Kır Pidesi
Ispanaklı Kek
Diyete Uygun Low Carb Sandwich
Oklavasız El Açması Tadında Soğanlı Börek
Favoriniz Olacak İçi Çikolatalı Kadayıflı Midye Baklava
Sponfull
Hdabla | © 2025 |