Deniz Börülcesi (Yıldızlı Lezzet)
Deniz Börülcesi (Yıldızlı Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 demet deniz börülcesi
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
Deniz Börülcesi (Yıldızlı Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Deniz börülce güzelce yıkanır.
- Derin bir tencerede kaynar su hazırlayıp börülceleri içine atılır. 10 dakika haşlanır.
- Haşlandıktan sonra soğuk suya alınır (şoklamak için), bu sayede rengi canlı kalır.
- Soğuyan börülcelerin saplarından tutarak kılçıkları sıyırılır. (bu kademe zevkli).
- Sarımsak, zeytinyağı, limon suyu karıştırın.
- Börülceler bu sosla harmanlanır ve servis edilir.Afiyet olsun 🩷.
Deniz Börülcesi (Yıldızlı Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







