Deniz Börülcesi

Deniz Börülcesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 demet deniz börülcesi
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet limon suyu
  • Tuz ( kontrollü)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Deniz Börülcesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Börülcelerimizi güzelce temizleyip 10-15 dakika kaynattığımız suda haşlıyoruz.
  2. Haşlanan börülceleri kaynar sudan çıkartıp soğuk yahut buzlu suyun içerisine alıyoruz ..
  3. Daha sonra baş kısmından tutup aşağı gerçek çekerek börülcelerimizi temizliyoru.
  4. Temizleme süreci bittikten sonra sosu için bi kasenin içerisine sarımsağı ezip, zeytinyağını ,limonunu ,damak zevkine nazaran tuzunu ekleyip ,karıştırıp ,börülcelerin üzerinden gezdiriyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.

Servis ediyoruz bu kadar kolay ve lezzetli.

Not; börülcenin kendine has biraz tuzu oldugu için tuzunu denetimli eklemenizde yarar var. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun 🥰.

Deniz Börülcesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çöp Şiş Pişi
Kuru Domatesli Maş Fasulyesi Salatası
Kremalı Tavuk Ve Makarna
Patates Çanağında Tavuk Sote
İçli Köfte
Vitamin Deposu Karnabahar Ve Havuç Salatası Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |