Demleme Usulü Salçalı Mantı
Demleme Yöntemi Salçalı Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo mantı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvıyağ
- Yoğurt
- Sarımsak
- Tuz
- Tereyağ
- Nane
- Kırmızı toz biber
Demleme Yöntemi Salçalı Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvıyağda mantıyı biraz kavurun, salçayı ekleyin ve biraz daha kavurun.
- Üzerini hafif geçecek su ekleyin, tuzunu ekleyin.
- Ağzını kapatıp kısık ateşte pişirin.
- Suyunu çekip yumuşayınca mantıdan tabağa alın sarımsakladığınız yoğurttan üzerine koyun.
- Küçük tavada tereyağ ,nane, kırmızı toz biber hafif kavurun ,üzerine gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun✨😍.
Demleme Tarzı Salçalı Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













