Demleme Usulü Makarna
Demleme Tarzı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım paket makarna
- Tuz
- Karabiber
- Tozbiber
- Su
Üzeri için;
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 küçük diş sarımsak
Demleme Adabı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye sıvı yağ ve domates salçasını alıp birkaç dakika salçayı kavuralım.
- Makarnayı tencereye koyalım ve makarnaların üzerini geçecek kadar su ekleyelim lakin üzerini çok geçmesin.Karıştıralım.
- Tuz, tozbiber, karabiberi de ekleyelim ve orta ara karıştırarak pişirelim.
- Makarnalar güzelce pişince ocağın altını kapatalım.
- Su yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz.
- Ocağın altını kapattıktan sonra sosu hâlâ sulu sulu ise 10 dakika orta ara karıştırarak beklerseniz tam kıvamında olacaktır.
- Üzeri için ezilmiş sarımsak ile yoğurdu karıştırıp makarnanın üzerine dökelim.
- Yoğurdu dökmeden makarna biraz soğumuş olsun yoksa yoğurt kesilir.
Demleme Yolu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














