Demleme Usulü Enfes Kısır

Demleme Adabı Enfes Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük uzunluk soğan
- 1 büyük su burdağı kısırlık bulgur (400 ml bardak)
- 1 yemek kaşığı domates, biber salçası
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 500 ml su
- 1 er çay kaşığı nane, sumak, karabiber, kırmızı toz biber,tuz
- Yarım demet maydanoz
- 3 bağ yeşil soğan
- 4 adet salatalık turşusu
- 1 orta uzunluk domates(içleri alınmış sulanma olmasın diye)
- 5-6 yaprak kıvırcık
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı limon
Demleme Yöntemi Enfes Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya sıvı yağ koyup küçük doğradığımız soğanları soteliyoruz. Sırasıyla salça, baharatları ekleyip 2 tıp çeviriyoruz.
- Üzerine kısırlık bulgur ve suyu ekleyip kapağı kapalı kısık ateşte orta ara karıştırarak pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Yeşilliklerimizi, domates, turşu doğrayıp soğuyan bulgura ekliyoruz. En son limon ve nar ekşisi ekliyoruz.
Demleme Metodu Enfes Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








