Demleme Usulü Enfes Kısır

Demleme Adabı Enfes Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük uzunluk soğan
  • 1 büyük su burdağı kısırlık bulgur (400 ml bardak)
  • 1 yemek kaşığı domates, biber salçası
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 500 ml su
  • 1 er çay kaşığı nane, sumak, karabiber, kırmızı toz biber,tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 bağ yeşil soğan
  • 4 adet salatalık turşusu
  • 1 orta uzunluk domates(içleri alınmış sulanma olmasın diye)
  • 5-6 yaprak kıvırcık
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı limon

Demleme Yöntemi Enfes Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya sıvı yağ koyup küçük doğradığımız soğanları soteliyoruz. Sırasıyla salça, baharatları ekleyip 2 tıp çeviriyoruz.
  2. Üzerine kısırlık bulgur ve suyu ekleyip kapağı kapalı kısık ateşte orta ara karıştırarak pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  3. Yeşilliklerimizi, domates, turşu doğrayıp soğuyan bulgura ekliyoruz. En son limon ve nar ekşisi ekliyoruz.

Demleme Metodu Enfes Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sıcak Çikolata
Islak Kek
İrmikli Cheesekek
Sebzeli Yeşil Mercimek Yemeği
Kırmızı Meyvelerle Browni
Sıvıyağlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet