Demleme Makarna

Demleme Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram makarna (yarım paket)(istediğiniz çeşit olur)
- 250 gram tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 5-6 adet mantar
- 1,5 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- Tuz
- 600 ml su (3 su bardağı)
- 100 gram kaşar peyniri
- Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
Demleme Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kuş başı yahut jülyen doğranmış tavuk etimizi tencereye alalım.
- Suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ardından ince ince doğradığımız soğan,sarımsak ve zeytin yağını ekleyip soğanlar ölene kadar kavuralım.
- Ardından doğradığımız havuçları ek edip tekrar kavuralım.
- Havuçlarda biraz kavrulduktan sonra mantarları ek edelim.
- Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Mantarlar da suyunu çektikten sonra salçayı ekleyip 1-2 dk daha kavuralım.
- Ardından makarna,domates sosu ve baharatları ekleyip kısık ateşte biraz kavuralım.
- En son suyunu ek edip bir kaç tıp karıştırıp kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte demlenmeye bırakalım. (10-12 dk) makarnamız demlendikten sonra birkaç çeşit karıştırıp üzerini düzeltelim.
- Ve rendelenmiş kaşar peyniri ve maydanozu da ek edip kapağı kapatıp kendi sıcaklığında 3-4 dk kadar dinlendiriyoruz. Ve işte bu kadar.
- Demleme makarnamız hazır 😇elimize sıhhat ❤️afiyet olsun 🙏🏻.
Demleme Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











