Demle Fiyonk Makarna
Demle Fiyonk Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket fiyonk makarna
- 3 adet sivri biber
- 4 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
- 5-6 kol maydanoz
- 4 su bardağı su ( haşlamak için)
Demle Fiyonk Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağını ve biberleri ekleyip kavuruyoruz.
- Rendelenmiş domatesi de ekledikten sonra içerisine tuzu ,sıvı yağı ve domates salçasını ekliyoruz.
- Şimdi sıra makarnaları eklemekte🥰 çiğden koyduğumuz makarnaları da ekledikten sonra güzelce karıştırıyoruz ve evvel 1 su bardağı suyu ekleyip suyunu çektiriyoruz bu süreci 3 bardak içinde uyguluyoruz. Burada gaye suyu çektire çektire vermek (bardak ölçüsü değişebilir onu göz kararı siz ayarlayın)
- Yaklaşık 12-15 dk haşlandıktan sonra üzerine ince ince doğradığımız maydanozlarıda ekleyip, karıştıralım ve servise hazırlayalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊 fotoğraflı yorumları bekliyorum arkadaşlar 🥰.
Demle Fiyonk Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









