Demir Tatlısı
Demir Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 fiske tuz
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardak su
- 2 dilim limon
Demir Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve suyu tencereye alalım kaynatalım.
- Limonları da ekleyelim kaynayan şerbeti kısık ateşte 10 dakika daha kaynatalım soğumaya bırakalım.
- Un, yumurta yoğurt kabartma tozu ve tuzu ekleyip hamuru çırpalım (krep hamuru üzere ).
- Yağı tencere alıp kızdıralım demir tatlı aparatını da yağın için bırakalım ısınan aparatı evvel hamura batırıp çıkaralım.
- Sonra yağa batıralım ve yaklaşık bir dakika bekletelim, maşa yardımıyla aparatan çıkarıp gerili önlü kızartalım, bütün hamuru bu biçimde yapıp bitirelim.
- Tatlıları soğuyan şerbete batırıp çıkaralım (çok bekletmeyelim hamurlaşır) isteğe nazaran fıstığa bulayabilirsiniz.
Demir Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












