Demir Tatlısı

Demir Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 fiske tuz

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardak su
  • 2 dilim limon

Demir Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve suyu tencereye alalım kaynatalım.
  2. Limonları da ekleyelim kaynayan şerbeti kısık ateşte 10 dakika daha kaynatalım soğumaya bırakalım.
  3. Un, yumurta yoğurt kabartma tozu ve tuzu ekleyip hamuru çırpalım (krep hamuru üzere ).
  4. Yağı tencere alıp kızdıralım demir tatlı aparatını da yağın için bırakalım ısınan aparatı evvel hamura batırıp çıkaralım.
  5. Sonra yağa batıralım ve yaklaşık bir dakika bekletelim, maşa yardımıyla aparatan çıkarıp gerili önlü kızartalım, bütün hamuru bu biçimde yapıp bitirelim.
  6. Tatlıları soğuyan şerbete batırıp çıkaralım (çok bekletmeyelim hamurlaşır) isteğe nazaran fıstığa bulayabilirsiniz.

Demir Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hindistan Cevizli Islak Kek Topları
Haşhaşlı Revani
Şekerpare
Erişte Salatası
Sebzeli Bebek Eriştesi
Çıtır Kaplamalı Tavuk Yapımı
Hdabla | © 2025 |