Dede Çorbası (Yöresel Ve Harika)

Dede Çorbası (Yöresel Ve Harika) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış didiklenmiş tavuk eti (kemiksiz)
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı haşladığınız tavuğun suyu ve 4 su bardağı içme suyu

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane

Dede Çorbası (Yöresel Ve Harika) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencereye haşladığınız tavuğun suyunu koyun üzerine 4 su bardağı içme suyu ek edip kaynamaya bırakın.
  2. Su kaynayınca erişteleri bir kapta unla karıştırın ve kaynayan suya atın erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Erişteler yumuşayınca didiklenmiş tavuk etini ve tuzunu ek edin karıştırın sonra 5 dakika kaynatın.
  4. Bir tavaya tereyağı koyup eritin yağ eridikten sonra naneyi ekleyin bir dakika kızdırın akabinde kısık ateşte kaynayan çorbaya ekleyin karıştırın.
  5. Yağını ekledikten sonra 5 dakika daha çorbayı kaynatın akabinde çorbanız servise hazırdır.Afiyet olsun.

Dede Çorbası (Yöresel Ve Harika) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mini Pide
Mayalanma Beklemeyen Şipşak Yapılan Pamuk Poğaça
Orijinal Kandil Simidi (Pastane Usulü)
Açma Tarifi
Çikolata Kaplı Mozaik Pasta
️Atom Meze️ (Acı Severleri Böyle Alalım)
Hdabla | © 2025 |