Dede Çorbası (Yöresel Ve Harika)
Dede Çorbası (Yöresel Ve Harika) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış didiklenmiş tavuk eti (kemiksiz)
- 1 çay bardağı erişte
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı haşladığınız tavuğun suyu ve 4 su bardağı içme suyu
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı nane
Dede Çorbası (Yöresel Ve Harika) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye haşladığınız tavuğun suyunu koyun üzerine 4 su bardağı içme suyu ek edip kaynamaya bırakın.
- Su kaynayınca erişteleri bir kapta unla karıştırın ve kaynayan suya atın erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Erişteler yumuşayınca didiklenmiş tavuk etini ve tuzunu ek edin karıştırın sonra 5 dakika kaynatın.
- Bir tavaya tereyağı koyup eritin yağ eridikten sonra naneyi ekleyin bir dakika kızdırın akabinde kısık ateşte kaynayan çorbaya ekleyin karıştırın.
- Yağını ekledikten sonra 5 dakika daha çorbayı kaynatın akabinde çorbanız servise hazırdır.Afiyet olsun.
Dede Çorbası (Yöresel Ve Harika) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






