Dede Baba Pastası (Kars)

Dede Baba Pastası (Kars) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat + 5 damla limon suyu
- 1 paket vanilya
- 5 su bardağı kadar un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- Ceviz
Dede Baba Pastası (Kars) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için; margarin ve toz şeker uygunca çırpılır.
- Üzerine tek tek yumurtalar yedirilir. Uygunca çırpmaya devam edilir.
- Ardından yoğurt eklenerek karıştırılır.
- Yavaş yavaş elenmiş un ve geriye kalan gereçler eklenerek hamur el ile yoğrulur.
- En değerli kısmı hamur mutlaka cıvık olacak. Poğaça yahut kurabiye hamuru üzere olmayacak. Sakın fazla un eklemeyin.
- Hamur homojen bir kıvam aldığı vakit harçtan yemek kaşığı yardımıyla alınır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla konulur.
- Üzerine yumurta sarısı ve ceviz konulur.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun ☺️
Dede Baba Pastası (Kars) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

