Dede Baba Pastası (Kars)

Dede Baba Pastası (Kars) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat + 5 damla limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 5 su bardağı kadar un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Ceviz

Dede Baba Pastası (Kars) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; margarin ve toz şeker uygunca çırpılır.
  2. Üzerine tek tek yumurtalar yedirilir. Uygunca çırpmaya devam edilir.
  3. Ardından yoğurt eklenerek karıştırılır.
  4. Yavaş yavaş elenmiş un ve geriye kalan gereçler eklenerek hamur el ile yoğrulur.
  5. En değerli kısmı hamur mutlaka cıvık olacak. Poğaça yahut kurabiye hamuru üzere olmayacak. Sakın fazla un eklemeyin.
  6. Hamur homojen bir kıvam aldığı vakit harçtan yemek kaşığı yardımıyla alınır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla konulur.
  7. Üzerine yumurta sarısı ve ceviz konulur.
  8. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun ☺️

Dede Baba Pastası (Kars) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Dondurulmuş Börek
Tavuklu Bulgur Köftesi (Yöresel )
Film Gecelerinin Vazgeçilmezi Patlamış Mısır
Renkli Tavuklu Fırın Patates Salatası
Çıtır Çıtır Haşhaşlı Tahinli Çörek
Babamın Melemen Tarifi
Hdabla | © 2025 |