Datça Baharatlı Mini Patates
Datça Baharatlı Küçük Patates Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo bebek patates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı datça baharatı (yoksa karabiber, kekik,sarımsak,kırmızı toz biber)
- Maydanoz
Datça Baharatlı Küçük Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesler yıkanır ve bir tencerede haşlanır.
- Haşlanan patateslerin kabukları soyulur.
- Sıvı yağ koyduğumuz tavada kızartılır, en son tereyağ ile çevrilip lezzetlendirilir.
- Geniş bir tabağa patatesler çıkarılır, tuz ve baharatlar eklenir.
- Son olarak üzerine maydanoz eklenip, servis yapılır.
Datça Baharatlı Küçük Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









