Dana Kavurma
Dana Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram dana kuşbaşı
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet kereviz yaprağı
- Zeytinyağı
- Pul biber
- Kara biber
- Tuz
Dana Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı etler zeytinyağında suyunu çekene kadar kavrulur.
- Küp küp doğradığımız soğan, sarımsak ve kereviz yaprakları da ek edililerek kavrulmya devam edilir.
- Etlerin üzerine gelecek kadar sıcak su ek edilir.
- Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Tencerenin kapağı açılır ve harlı ateşte etler suyunu çekene kadar pişirilmeye devam edilir.
- Suyunu çekince tuz ve baharatlar ek edilir ve biraz daha kavrulur.
- Kavrulan etler sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Dana Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















