Dana Kavurma

Dana Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet kereviz yaprağı
  • Zeytinyağı
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Tuz

Dana Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı etler zeytinyağında suyunu çekene kadar kavrulur.
  2. Küp küp doğradığımız soğan, sarımsak ve kereviz yaprakları da ek edililerek kavrulmya devam edilir.
  3. Etlerin üzerine gelecek kadar sıcak su ek edilir.
  4. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  5. Tencerenin kapağı açılır ve harlı ateşte etler suyunu çekene kadar pişirilmeye devam edilir.
  6. Suyunu çekince tuz ve baharatlar ek edilir ve biraz daha kavrulur.
  7. Kavrulan etler sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Dana Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tazecik Yaz Tarhanası (Videolu)
En Pratiğinden Taze Fasulye
Brownie
Şekli Şahane Elmalı Kurabiye
Zeytinyağlı Tarhana Çorbası
Kıymalı Pişi
Hdabla | © 2025 |