Damla Çikolatalı Kurabiye
Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı (ya da margarin)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı mısır nişastası (buğday nişastası da olabilir)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un (tahminen 4-4.50 su bardağı )
- 1 çay bardağı damla çikolata
Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarin, sıvı yağ, yumurta, nişasta ve pudra şekerini mikser yardımı ile çırpın.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
- Yoğurduktan sonra damla çikolata ekleyip çok az yoğurun.
- Dondurma kaşığına hamuru koyup yavaşça bastırın ve kaşığı aykırı çevirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine çıkartın.
- 175 derecede, fansız ayarda 15 dk. Pişirin. Fırından aldığınızda kurabiyelerin tepside soğumasını bekleyin.
Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












