Damat Pastası
Damat Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 adet yumurta( büyükse 3 adet)
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 5 su bardağı un(elenmiş)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 adet vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi ;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kakaolu kremşanti (en son toz olarak eklenecek)
Ganaj için;
- 200 ml sıvı krema
- 100 gram bitter çikolata
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
Damat Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce muhallebimizi yapmak için geniş bir tencereye sütümüzü alalım.
- Şekeri, nişastayı, unu, kakaoyu ekleyip altını açıp orta ateşte çırparak pişirelim.
- Pişen muhallebimizi soğumaya bırakalım.
- Kekimiz için evvel fırını 170 °ayarlayalım.
- Yumurta ve şekeri yeterlice köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Yarım çay bardağı ılık suyu ekleyerek çırpmaya devam edelim akabinde kakao, unu denetimli ekleyelim ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım.
- Yağladığımız borcama kek hamurumuzu alalım 170 ° ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dk denetimli biçimde pişirelim.
- Pişen kekimizi soğumaya bırakalım. Soğuyan kekimizi 2 su bardağı sütle ıslayalım.
- Soğuyan muhallebimize kakaolu toz kremşantiyi boşaltıp pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Soğuyan ıslattığımız kekimizin üzerine düz bir formda yayalım.
- Ardından ganajı için bir tencereye sıvı kremayı koyup ocağa alalım kısık ateşte bir yandan bitter çikolatayı ekleyip erimesini sağlayalım.
- Çikolatanız büyükse kalınsa kesimlere ayırarak eklerseniz kremaya daha süratli erir.
- Hazır olan ganajı pastamızın üstüne düz bir halde yayalım.
- Bir gece dolapta dinlendirip süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🌹.
Damat Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











