Damat Paçası
Damat Paçası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 küçük kase kaşar peyniri rendesi
- Sucuk
- Sucuğu sotelemek için biraz sıvı yağ
Damat Paçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavaya tereyağını alalım, tereyağı eriyince bir yemek kaşığı unu ek edelim, hafif kavuralım.
- Daha sonra karıştırarak sütünü ek edelim ,sürekli karıştırarak pişmesini sağlayalım.
- Kıvam aldıktan sonra fırın kabına dökelim üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim.
- 200°’de evvelce işitilmiş fırında kasarlar eriyene kadar pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra biraz sıvı yağ da yarım ay formunda doğradığımız sucukları soteleyelim.
- Fırından çıkan kahvaltılığın üzerine dökelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun🩷.
Damat Paçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













