Damak Çatlatan Çiğ Köfte

Damak Çatlatan Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bardak kısırlık bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağ
- 1 adet limon
- 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2-3 yemek kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı tuz
- Damak zevkinize nazaran farklı/yöresel baharatlar ekleyebilirsiniz
Damak Çatlatan Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle derince yoğurma kabına bulguru ve üzerine sıcak suyu alıp, bulguru şişmeye bırakıyoruz.
- Bu sırada domatesi ve soğanı rendeliyoruz. Limonu 2-3 kesime bölüyoruz.
- Şişen bulgurun içerisine zeytinyağı ve nar ekşisi hariç tüm materyalleri tek tek ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- ❗️ara orta elimizi ıslatarak yoğurma sürecine en az yarım saat revam ediyoruz.
- Yoğrulan hamuru kapla birlikte aksi getirdiğinizde, hamur düşmüyorsa yoğurma müddeti kafidir.
- Sonrasında üzerine ocakta biraz kızdırdığımız yağı ve nar ekşisini ilave edip bir cins daha güzelce yoğuruyoruz.
- Elimiz sıkıp güzelce form vererek servis tabağımızı donatıyoruz.
- Süslemesi sunumu sizin hayal dünyanızda. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Damak Çatlatan Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

