Dalyan Köfte (Ispanaklı, Mantarlı)
Dalyan Köfte (Ispanaklı, Mantarlı) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet küçük soğan
- 1 yumurta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı galeta unu (1 çay bardağından 1 parmak eksik)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
İç dolgusu için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- Yarım demet ıspanak
- 5-6 adet mantar
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Dışı için;
- 1 tatlı kaşığı salça
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
- Yarım çay bardağı su
Dalyan Köfte (Ispanaklı, Mantarlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak iç harcı hazırlamak için tavaya zeytinyağı, soğan ve biberi ekleyip kavurun.
- Diriliği kaybolan biberlere mantarları ekleyin.
- Suyunu çeken mantara doğranmış ıspanakları ekleyin.
- Diriliği giden ıspanaklardan sonra soğumak üzere kenara alın.
- Köftesi için tüm gereçleri yoğurun.
- Yağlı kağıda kıymalı harcı alıp güzelce yayın.
- İçine bir kenarına gelecek formda iç harcı koyup yuvarlayın.
- Yağlı kağıtla sosis halini verip kenarlarını büzün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dk pişirin.
- Ardından fırından alıp yağlı kağıdı çıkarın ve salçalı sosu sürüp 15 dk daha pişirin.
- Tabanına patates püresi ile birlikte lezzetli olması ismine tepsiye akan yağını üzerinde gezdirerek servis edebilirsiniz.
Dalyan Köfte (Ispanaklı, Mantarlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










