Dalyan Köfte (Ispanaklı, Mantarlı)

Dalyan Köfte (Ispanaklı, Mantarlı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 yumurta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı galeta unu (1 çay bardağından 1 parmak eksik)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

İç dolgusu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım demet ıspanak
  • 5-6 adet mantar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Dışı için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım çay bardağı su

Dalyan Köfte (Ispanaklı, Mantarlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak iç harcı hazırlamak için tavaya zeytinyağı, soğan ve biberi ekleyip kavurun.
  2. Diriliği kaybolan biberlere mantarları ekleyin.
  3. Suyunu çeken mantara doğranmış ıspanakları ekleyin.
  4. Diriliği giden ıspanaklardan sonra soğumak üzere kenara alın.
  5. Köftesi için tüm gereçleri yoğurun.
  6. Yağlı kağıda kıymalı harcı alıp güzelce yayın.
  7. İçine bir kenarına gelecek formda iç harcı koyup yuvarlayın.
  8. Yağlı kağıtla sosis halini verip kenarlarını büzün.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dk pişirin.
  10. Ardından fırından alıp yağlı kağıdı çıkarın ve salçalı sosu sürüp 15 dk daha pişirin.
  11. Tabanına patates püresi ile birlikte lezzetli olması ismine tepsiye akan yağını üzerinde gezdirerek servis edebilirsiniz.

Dalyan Köfte (Ispanaklı, Mantarlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Kapya Biber Meze
Brokoli Çorbası
Ciğer Sote
En Lezzetli Patates Arası Kıyma (Videolu)
Yaprak Sarması
Diyet Kahvaltı
Hdabla | © 2025 |