Dağ Kekikli Tavuk (Bi Köri, Kekiklim Karışımı)
Dağ Kekikli Tavuk (Bi Köri, Kekiklim Karışımı) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 modül bonfile
Marine için;
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuk pişerken eklenecekler;
- 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- Yarım paket krema
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tutam taze kekik (yoksa 1 çay kaşığı kuru kekik)
- 1 çay kaşığı tavuk baharatı (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı fesleğen (isteğe bağlı)
Dağ Kekikli Tavuk (Bi Köri, Kekiklim Karışımı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları küp küp doğrayıp bir kaba alalım ve marine için olan tüm materyalleri ekleyip karıştıralım (ben marine için buzdolabında bekletmiyorum kısık ateşte tavuklar gereğince yumuşuyor)
- Tavaya tavuklarımızı alalım suyunu salınca tereyağımızı ek edip altını kısıp suyunu çekene kadar kapağı kapalı pişirelim.
- Tavuklar hafif kızarmaya başlayınca pişerken eklenecek tüm gereçleri sırasıyla ek edelim.
- Yaklaşık 10 dk tüm gereçler harmanlanınca tavuğumuz hazır. Afiyet olsun 🍀
Dağ Kekikli Tavuk (Bi Köri, Kekiklim Karışımı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













