Dağ Kekikli Tavuk (Bi Köri, Kekiklim Karışımı)

Dağ Kekikli Tavuk (Bi Köri, Kekiklim Karışımı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 modül bonfile

Marine için;

  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuk pişerken eklenecekler;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • Yarım paket krema
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tutam taze kekik (yoksa 1 çay kaşığı kuru kekik)
  • 1 çay kaşığı tavuk baharatı (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı fesleğen (isteğe bağlı)

Dağ Kekikli Tavuk (Bi Köri, Kekiklim Karışımı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları küp küp doğrayıp bir kaba alalım ve marine için olan tüm materyalleri ekleyip karıştıralım (ben marine için buzdolabında bekletmiyorum kısık ateşte tavuklar gereğince yumuşuyor)
  2. Tavaya tavuklarımızı alalım suyunu salınca tereyağımızı ek edip altını kısıp suyunu çekene kadar kapağı kapalı pişirelim.
  3. Tavuklar hafif kızarmaya başlayınca pişerken eklenecek tüm gereçleri sırasıyla ek edelim.
  4. Yaklaşık 10 dk tüm gereçler harmanlanınca tavuğumuz hazır. Afiyet olsun 🍀

Dağ Kekikli Tavuk (Bi Köri, Kekiklim Karışımı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Döner
Tiramisu (Yapımı Kolay Lezzeti Zirve)
Tel Şehriyeli Sebze Çorbası
Tavuk Köftesi
Kabak Salatası
Viral Şeftalili Pasta
Hdabla | © 2025 |