Cupta Tiramisu

Cupta Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta( küçükse 4)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 7 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 200gr labne

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yahut 2 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için;

  • Kakao

Cupta Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek harcını hazırlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp eşit olacak halde yayın.
  2. Önceden ısıtılmış 150° fansız fırında pişirin.
  3. Soğuduktan sonra yapacağınız cup yahut kavanozun büyüklüğünde modüller kesin.
  4. Kreması için vanilya ve labne hariç başka gereçleri tencereye aktarın.
  5. Kıvam alana dek karıştırın.
  6. Kıvam aldıktan sonra vanilya ekleyip ocaktan alın ve diğer bir kaba aktarın.
  7. Üzerine değecek formda buzdolabı poşeti ile kapatın ve soğumaya bırakın.
  8. Soğuduktan sonra labne ekleyip çırpın.
  9. Herşey hazır olduktan sonra cuplara evvel kek koyun sonra kahveli karışım ile ıslatın.
  10. Daha sonra üzerine 1 kepçe krema koyun.
  11. Sonra üzerine 1 kek daha koyup kahveli karışım ile ıslatın. ( ben ikinci dilimi ortadan kestim kalın olmasın diye) sonra tekrar 1 kepçe daha krema koyun.
  12. En son da üzerine kakao serpin. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 😊.

Cupta Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Domatesli Tavuk Fırın
Şemşemok
Pirinçli Maraş Tarhanası
Bebek Tarhana (+8 Ay)
Kruvasan Bowl
Pizza Tadında Kaşarlı Sucuklu Pide
Hdabla | © 2025 |