Cupta Tiramisu
Cupta Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta( küçükse 4)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 7 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 200gr labne
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 1 yahut 2 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri için;
- Kakao
Cupta Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek harcını hazırlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp eşit olacak halde yayın.
- Önceden ısıtılmış 150° fansız fırında pişirin.
- Soğuduktan sonra yapacağınız cup yahut kavanozun büyüklüğünde modüller kesin.
- Kreması için vanilya ve labne hariç başka gereçleri tencereye aktarın.
- Kıvam alana dek karıştırın.
- Kıvam aldıktan sonra vanilya ekleyip ocaktan alın ve diğer bir kaba aktarın.
- Üzerine değecek formda buzdolabı poşeti ile kapatın ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra labne ekleyip çırpın.
- Herşey hazır olduktan sonra cuplara evvel kek koyun sonra kahveli karışım ile ıslatın.
- Daha sonra üzerine 1 kepçe krema koyun.
- Sonra üzerine 1 kek daha koyup kahveli karışım ile ıslatın. ( ben ikinci dilimi ortadan kestim kalın olmasın diye) sonra tekrar 1 kepçe daha krema koyun.
- En son da üzerine kakao serpin. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 😊.
Cupta Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















