Cunda Mezesi
Cunda Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram köy peyniri
- 6 adet közlenmiş kapya biber
- 2 adet sivri acı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam nane
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- İsteğe bağlı zeytinyağı
Cunda Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tavaya yağ kızdırıp biberleri ve ince ince dilimlenmiş sarımsağı kavurup akabinde salçaları ek edelim son olarak baharatları ekleyelim kıvam çok koyu ise sıcak su ekleyip, biraz açalım.
- Üzerinde ne ince küp küp dilimlenmiş közlenmiş kapya biberleri ekleyelim.
- Yine küp küp dilimlenmiş peynirleri ve ketçaba ekleyip karıştıralım yeşillikleri ince ince doğrayalım biraz zeytinyagı gezdirelim nar ekşisi koyup karıştıralım afiyet olsun.
Cunda Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









