Cunda Mezesi

Cunda Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram köy peyniri
  • 6 adet közlenmiş kapya biber
  • 2 adet sivri acı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam nane
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • İsteğe bağlı zeytinyağı

Cunda Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tavaya yağ kızdırıp biberleri ve ince ince dilimlenmiş sarımsağı kavurup akabinde salçaları ek edelim son olarak baharatları ekleyelim kıvam çok koyu ise sıcak su ekleyip, biraz açalım.
  2. Üzerinde ne ince küp küp dilimlenmiş közlenmiş kapya biberleri ekleyelim.
  3. Yine küp küp dilimlenmiş peynirleri ve ketçaba ekleyip karıştıralım yeşillikleri ince ince doğrayalım biraz zeytinyagı gezdirelim nar ekşisi koyup karıştıralım afiyet olsun.

Cunda Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gelin Pastası
İddaa Ediyorum Daha Çıtırı Yok Patatesli Buzluk Böreği
Dürümcülere Taş Çıkaracak Evde Hatay Usulü Tavuk Döner Tarifi (Videolu)
Sıkıcık Köfte (Videolu)
Şehriyeli Pirinç Pilavı
Bebekler İçin Sebzeli Pirinç Maması
Hdabla | © 2025 |