Crumble Kek

Crumble Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (200 ml)
  • 1 paket vanilin
  • 1 fiske tuz
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Limon rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Crumble için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ (oda ısında)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un

Crumble Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta (oda sıcaklığında olmalı )ve şekeri ben beyaz olana kadar çırpıyoruz bir fiske tuzu ekliyoruz bembeyaz olunca da vanilya yı ekliyoruz (yumurta kokusunu alacaktır)
  2. Süt, yağ ve limon rendesini ekleyim ve çırpalım. Elenmiş unu ve kabartma tozunu spatula yardımı ile alttan üste hakikat karıştırıyoruz kıvamı olağan kekten daha koyu olucaktır üzerindeki meyveler çökmesin diye.
  3. Tereyağı, şeker ve unu parmak uçlarınızla ufalayın istediğiniz meyveleri koyabilirsiniz ben frambuaz kullandım ortalarına çikolata da ekledim.
  4. Kek harcınızın üstüne frambuaz çikolata ekledikten sonra crumble yi eşit biçimde ek edin 180 derece fırında yarım saat pişirip, derecesini 170 e düşürüp yarım saat daha pişirin (herkesin fırını farklı olabilir lütfen kürdan testi yapınız) şimdiden afiyet olsun🥰

Crumble Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancar Smoothie (Ödem Atıcı)
Kabaklı Havuçlu Diyet Dürüm
Tiramisu
Kolay Bal Kabağı Çorbası
Peynirli Soğanlı Börek
Gül Lokumlu Kifla
Hdabla | © 2025 |