Crumble Kek
Crumble Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (200 ml)
- 1 paket vanilin
- 1 fiske tuz
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Limon rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Crumble için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ (oda ısında)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
Crumble Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta (oda sıcaklığında olmalı )ve şekeri ben beyaz olana kadar çırpıyoruz bir fiske tuzu ekliyoruz bembeyaz olunca da vanilya yı ekliyoruz (yumurta kokusunu alacaktır)
- Süt, yağ ve limon rendesini ekleyim ve çırpalım. Elenmiş unu ve kabartma tozunu spatula yardımı ile alttan üste hakikat karıştırıyoruz kıvamı olağan kekten daha koyu olucaktır üzerindeki meyveler çökmesin diye.
- Tereyağı, şeker ve unu parmak uçlarınızla ufalayın istediğiniz meyveleri koyabilirsiniz ben frambuaz kullandım ortalarına çikolata da ekledim.
- Kek harcınızın üstüne frambuaz çikolata ekledikten sonra crumble yi eşit biçimde ek edin 180 derece fırında yarım saat pişirip, derecesini 170 e düşürüp yarım saat daha pişirin (herkesin fırını farklı olabilir lütfen kürdan testi yapınız) şimdiden afiyet olsun🥰
Crumble Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













