Cream Puf

Cream Puf Tanımı İçin Malzemeler

Profiterol hamuru;

  • 100 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilin
  • 4 adet yumurta

Kıtır hamur;

  • 85 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı un

Krema;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Ganaj;

  • 200 ml sıvı krema
  • 80 gr bitter
  • 80 gr sütlü çikolata

Cream Puf Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kremayı 1 gece evvelden yapmanızı tavsiye ederim kıvam olması için.
  2. Krem şanti hariç tüm krema materyallerini çırpıp, yoğunlaşıp fokurdayana kadar pişirin.
  3. Üzerine temas edecek formda streçleyip soğumaya bırakın.
  4. Soğuyunda krem şantiyi ekleyip yüksek devranda düzgünce çırpın ve buz dolabına kaldırın.
  5. 1 gece buz dolabında kalırsa daha âlâ kıvam alır.
  6. Un, vanilin ve yumurtalar hariç tüm profiterol hamurunu tencereye alıp pişirin kaynayınca un ve vanilini ekleyin.
  7. 3-4 dk kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
  8. Ilıdıktan sonra yumurtaları teker teker çırparak ekleyin.
  9. Profiterol hamuru hazır olduğunda sıkma torbasına alıp kenarda bekletin.
  10. Kıtır hamur gereçlerini karıştırıp hamur kıvamına getirin, iki fırın kağıdı ortasına alıp merdane ile ence olacak formda açın.
  11. Profiterol toplarını sıkana kadar açtığınız hamuru dondurucuda bekletin.
  12. Daha sonra fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye profiterol toplarını istediğiniz büyüklükte sıkın.
  13. Açtığınız hamuru dondurucudan çıkarıp profiterol toplarının üzerini kapacak büyüklükte yuvarlak kalıpla kesin.
  14. Topların üzerine yavaşça koyun ancak bastırmayın.
  15. 170derece fansız evvelden ısınmış fırında 25dk sonra 150dereceye indirip 20dk pişirin.Benim fırınım bu formda pişirdi siz kendi fırınınıza nazaran denetimli pişirin.
  16. Pişen topların soğmasını bekleyin. O sırada ganajı hazırlayın krema ısınınca çikolataları ekleyip çikolatalar eriyene kadar uygunca karıştırın.
  17. Soğduktan sonra topların zirve kısmını kesin içine evvel çikolata ganajından koyun sonra sıkme torbasına koyduğunuz kremayı sıkın ve kestiğiniz öbür parçayı üzerine kapatın.
  18. Üzerine pudra şekeri ile servis edebilirsiniz.

Cream Puf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancarlı Pancake
Orjinal Tiramisu
Çıtır Börek
Fırın Çipuralı Meksika Fasülyesi Salatası
Haşhaşlı Çörek
Kremalı Ispanaklı Tavuk (Hem Lezzetli Hem Pratik)
Hdabla | © 2025 |