Cream Puf
Cream Puf Tanımı İçin Malzemeler
Profiterol hamuru;
- 100 gr tereyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilin
- 4 adet yumurta
Kıtır hamur;
- 85 gr tereyağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 su bardağı un
Krema;
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Ganaj;
- 200 ml sıvı krema
- 80 gr bitter
- 80 gr sütlü çikolata
Cream Puf Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kremayı 1 gece evvelden yapmanızı tavsiye ederim kıvam olması için.
- Krem şanti hariç tüm krema materyallerini çırpıp, yoğunlaşıp fokurdayana kadar pişirin.
- Üzerine temas edecek formda streçleyip soğumaya bırakın.
- Soğuyunda krem şantiyi ekleyip yüksek devranda düzgünce çırpın ve buz dolabına kaldırın.
- 1 gece buz dolabında kalırsa daha âlâ kıvam alır.
- Un, vanilin ve yumurtalar hariç tüm profiterol hamurunu tencereye alıp pişirin kaynayınca un ve vanilini ekleyin.
- 3-4 dk kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
- Ilıdıktan sonra yumurtaları teker teker çırparak ekleyin.
- Profiterol hamuru hazır olduğunda sıkma torbasına alıp kenarda bekletin.
- Kıtır hamur gereçlerini karıştırıp hamur kıvamına getirin, iki fırın kağıdı ortasına alıp merdane ile ence olacak formda açın.
- Profiterol toplarını sıkana kadar açtığınız hamuru dondurucuda bekletin.
- Daha sonra fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye profiterol toplarını istediğiniz büyüklükte sıkın.
- Açtığınız hamuru dondurucudan çıkarıp profiterol toplarının üzerini kapacak büyüklükte yuvarlak kalıpla kesin.
- Topların üzerine yavaşça koyun ancak bastırmayın.
- 170derece fansız evvelden ısınmış fırında 25dk sonra 150dereceye indirip 20dk pişirin.Benim fırınım bu formda pişirdi siz kendi fırınınıza nazaran denetimli pişirin.
- Pişen topların soğmasını bekleyin. O sırada ganajı hazırlayın krema ısınınca çikolataları ekleyip çikolatalar eriyene kadar uygunca karıştırın.
- Soğduktan sonra topların zirve kısmını kesin içine evvel çikolata ganajından koyun sonra sıkme torbasına koyduğunuz kremayı sıkın ve kestiğiniz öbür parçayı üzerine kapatın.
- Üzerine pudra şekeri ile servis edebilirsiniz.
Cream Puf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















