Çörekotlu Tuzlu Kuru Pasta

Çörekotlu Tuzlu Kuru Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (sarı rengi vermesi için)
  • 1 yumurta (sadece sarısını kullanacağız)
  • Alabildiğince un

Üzeri için;

  • Yumurta akı
  • Çörek otu

Çörekotlu Tuzlu Kuru Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı, pudra şekeri, sirke, sıvı yağ, tuz, zerdeçal ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabımıza alalım ve homojen bir kıvama gelene kadar karıştıralım.
  2. Daha sonra az az un ile kabartma tozu ek edip kulak göğsünden daha yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hazırladığımız hamurdan avucumuza sığacak kadar alıp uzunlamasına rulo yapıp küçük küçük keselim.
  4. Kestiğimiz hamurları evvel yumurta akına daha sonra çörekotuna bağıralım ve tepsiye çizelim.
  5. Şekil vermek büsbütün sizin hayal gücünüze bağlı.
  6. Ben bikaç adedini yuvarlak yaptım tek lokmalık olarak bi kaç adedini de çocuklar için biçimli kalıp kullanarak yaptım.
  7. Dilerseniz hamurun birazına çörekotu koyup öylece şekillendirebilirsiniz.
  8. 170 derecelik evvelden ısıtılmış fırında 15/20dakika pişirelim. Yinede bu ortada ara orta denetim etmeyi ihmal etmeyelim çok piŞmemesi lazım. Herkese afiyet olsun yorumlarınızı bekliyorum canlarım.

Çörekotlu Tuzlu Kuru Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Domatesli Ekmek
Krem Şantili Meyveli Mozaik Kek Tarifi
Zeytinyağlı Acılı Karnabahar Yemeği
Tavuklu Pirinç Pilavı
Elmalı Milföy Gülleri
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Hdabla | © 2025 |