Çörekotlu Minik Kurabiye

Çörekotlu Minik Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağ
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Çörekotlu Minik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ, yumurta akı, sıvı yağ, sirke ve pudra şekerini karıştırma kabına alalım ve karıştıralım.
- Kalan malzemeleride ekleyerek yoğuralım.
- Un ölçüsüne dikkat edelim. Hamur kulak göğsü kıvamında olacaktır.
- Yuvarlak haller vererek tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürelim.
- Önceden ısıttığımız 180°c fırında kızarana kadar pişirelim.
- Sayı olarak çok çıkıyor bereketli buzluğa atmalık tuzlu bir kurabiye. Ağızda kıyır kıyır dağılıyor.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🎀.
Çörekotlu Minik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



