Çörek Tarifi
Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur elde edelim)
Arasına sürmek için;
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı margarin
- Tahin
- Kapatırken az az un serpelim
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık su ve sütü yoğurma kabına alalım.
- Üzerine maya katarak 10 dk dinlendirelim.
- Kalan malzemeyi ekleyip azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzerine pak poşet kapatıp 1 saat mayalanma ya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzdan portakal büyüklüğünde modüller koparalım, büyük bir halde açalım.
- Arasına tahinli yağdan sürelim ve biraz un atalım.
- Daha sonra kıvırarak tepsiye dizelim.
- Hamur bitene kadar tıpkı süreci yapalım. Bittikten sonra üzerine bastırarak yayalım yumurta sürelim ve çörek otu atalım.
- Daha sonra evvelce ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen hamursuz servise hazır afiyet olsun. 🥰🥰🥰.
Not:Tarifmizden bir büyük tepsi bir de küçük borcam kadar çıkıyor tam konuklara nazaran bir tanım deneyen herkese afiyet olsun.
Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















