Çörek Tarifi

Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur elde edelim)

Arasına sürmek için;

  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Tahin
  • Kapatırken az az un serpelim

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ılık su ve sütü yoğurma kabına alalım.
  2. Üzerine maya katarak 10 dk dinlendirelim.
  3. Kalan malzemeyi ekleyip azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Üzerine pak poşet kapatıp 1 saat mayalanma ya bırakalım.
  5. Mayalanan hamurumuzdan portakal büyüklüğünde modüller koparalım, büyük bir halde açalım.
  6. Arasına tahinli yağdan sürelim ve biraz un atalım.
  7. Daha sonra kıvırarak tepsiye dizelim.
  8. Hamur bitene kadar tıpkı süreci yapalım. Bittikten sonra üzerine bastırarak yayalım yumurta sürelim ve çörek otu atalım.
  9. Daha sonra evvelce ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen hamursuz servise hazır afiyet olsun. 🥰🥰🥰.

Not:Tarifmizden bir büyük tepsi bir de küçük borcam kadar çıkıyor tam konuklara nazaran bir tanım deneyen herkese afiyet olsun.

Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Herkesin Tarif Sorduğu Dereotlu Poğaça
Nuttela Pasta
Tek Hamur 2 Çeşit Ekmek ( Normal – Zeytinli)
Cheesecakeli Çörek
Çay Saati Menüsü 4
Mini Çikolatalı Kurabiyeler
Hdabla | © 2025 |